torstai 31. lokakuuta 2013

Uudet vuodevaatteet

Martta petasi maalauksesta tulleeseen sänkyyn aivan uudet vuodevaatteet


Päälylakana ja tyynyliinat on kauniilla reikäompeleella ja pitsillä somistetut (peitto viellä vailla vanua, kun sellaista ei tästä viikkokunta kodistani löytynyt)


Päiväpeitto on virkattu ja kanssa tällä viikolla valmistuneita. Sängyn vieressä oleva ristipisto matto on 2008 valmistamani ja pönttöuuni Hiisiharjusta vaihtarina saatu vuonna 2009





tiistai 29. lokakuuta 2013

Keittiön kalusteiden tuunausta

Marttan uuden talon kalusteet on osin Erkki vaarilta, Välitalosta perittyjä. Kuvassa välitalo 2009 vuonna



Välitalo sijaitsi korkealla (takan päällä) ja mystisestä syystä (kissa?), Erkki vaari oli tipahtanut ja jäännyt takkapuu kuorman alle. Kun kauhea onnettomuus muutamien päivien kuluttua huomattiin oli Erkki vaari murskana :(

Martta maalautti kaikki kalusteet raikkaan valkoisiksi, ensimmäisenä maalarit saivat keittiön kalusteet valmiiksi. Tuolitkin saapuivat verhoilijalta, mutta  Martta lähettää tuolit uudelleen verhoiltavaksi ellei keittiöön löydy kahta uutta tuolia


Martta miettiin, pitäisikö hella kuitenkin vaihtaa uudempaa malliin. Maalarit sanoivat että sen värille ei voi mitään tehdä ja onhan tuo vanhanaikainen mallikin, mutta kaikinpuolin niin hyvä kuntoinen.



Ja tässä keittiön kalusteiden lähtötilanne





sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Uuden alussa

Vuonna 2008 aloitin ensimmäisen nukkekotini rakentamisen
Kaksi vuotta aikaisemmin olin ostanut kirpparilta jonkun vanhan sisustuslehden jossa oli juttu nukkekodin joulu ja olin myyty. Vuosi meni haaveillessa ja toinen odotellessa että joku minulle talon rakentaisi, lopen vuoden 2008 kevät talvella ryhdyin itse tuumasta toimeen. 
Kantola jäi veiheeseen sairastuttuani ja noin vuosi takaperin luovuin siittä, tilan puutteen vuoksi. Kalusteita olen myynnyt Facebookin nukkekoti kirppiksellä liki kaikki. 
Viimesiä myyntiin laittaessani iskikin nukkekoti kuume uudelleenja tässä sitä ollaan uuden blogin kanssa alussa.
Taloa en tällä kertaa rakenna itse vaan toivon että saan sen "joulupukilta", saapa nähdä kuinka mummun käy.
Mutta huonekalujen tuunaamista ja rakentamista, tekstiilien valmistamista ja olemassa olevien tavaroiden esittelyllä lähetään liikkeelle :)
Toivon että blogini löytäessänne viihdytte kanssani ja toivon käynnistä pientä "sormenjälkeä" kommentin muodossa.

Tulevan nukkekotini valtiatar  Kantolan Martta, Ameriikassa asuessan Matilda nimen käyttöön ottanut.
Martta on vaitonainen niin Ameriikkaan lähdön, kun nimen vaihdon syistä. Joskos niistä avautuisi kunhan paremmin tutustutaan.
Martta on käsityöihminen ja haaveilee oman liikkeen avaamisesta ja toivoo uuteen kotiin sille tiloja. 
Martan lapset Sofia ja Väinö lienevät edelleen ameriikassa vaikka aikoinaan Kantolassa oli heillekkin kuten Martan sisarelle Elnalle huoneet. Elna ja lapset siis eivät näillä näkymin uuteen taloon muuta.


Martta on joskus vuoden 2008 alkupuolella syntynyt Tiimarin enkelinpää setistä.