maanantai 11. marraskuuta 2013

Pönttöuuni ohjeineen

Aamusella innostuin kokeilemaan tehdä pönttöuunia, no olenhan minä niitä aiemminkin tehnyt mutta jotenkin liian isoja olivat kaikki muut paitsi Hiisiharjusta saatu vaaleensininen.

Sain valmiiksi vaaleanpunaiseen makuuhuoneeseen uunin ja innostuin tekemään toisenkin ja samalla ohjeen tynkää minun tavastani



Uunin runkona talous- ja/tai wc paperi rullia
Osat leikattuna, myös tulipesän luukku jo valmiina. Jotta uunille saadaan muotoja on tarvitaan useampia kerroksia rullaa.


Tässä osat kasattuna. Runko siis yksi hieman madallettu talouspaperi rulla, alaosassa kaksi kerrosta ja jalassa kolme samoin kun kruunussa. Jos haluaa niin kerrokset voi jatkaa suikuilla mutta eivät näy takaa "kaakelien" alta



Kaakelit Tilda kartonkia, kontaktimuovilla päällystettynä. Kaakaeloida voi myös vaikkapa ruutupaerilla tai leikata kaakelit erikseen ja liimata uunin pintaan tai vaikka vaan maalata kuten Hiisiharjusta saamani vaaleansininen uuni (näkyy alempana, makuuhuone postauksessa)



Päällysien osat leikattuna, muista leikata tulipesän aukko. Sen pystyy piirtämään alakautta suoraan paperin nurjalle kun pitää ko. osaa uunia vasten



Ja liimattuna, huomaa tulipesän tiilet (ei ollenkaan pakolliset!)



Tässä välissä liimasin koriste nauhat ja unohdin kuvata.

Uunin luukut, palat rullaa. Minä liimasin luukun reunoihin tuollasta kapeaa muovinauhaa, saman asian ajaa ääriviiva tarra tms.


Uunin luukut maalausta vaille valmiina. Aukasunupit on puisia harjan piikkien päitä ja koristeet pitsiä. Myös koristeet voi olla ääriviiva tarraa, minulla vaan ei sellaisia nyt ollut.



Luukut maalauksen jälkeen liimauksessa. En tee luukuista suljettavia koska teen tuikusta pesään tulisijan. Hammastikut pitää luukut sopivasti auki liiman kuivuessa. Ilmanotto aukkona lituska helmi jonka keskelle liimasin ½ helmen, siihen käy myös joku nappi, sivulla savupellin aukaisin = nuppineula ja pätkä ketjua



Ja valmiit uunit taloa odottamassa



Tässä viellä kuva tuikusta tekemästäni tulisijasta. Eli kiedoin löyhästi tuikun ympärille oranssia kiiltavää piippurassia n. 1/3 osa piituden ja liimasin muutaman mustalla acryylilla sotkemani klapin "tulen ympärille"
Ei näytä näin juuri miltään, mutta uunissa ihan hieno tulena




sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Sohva

Sohvaa oli ihan pakko alkaa kokeileen löysin netistä ohjeen, joka oli tehty pahvista ja sitä mukaellen sahailin tälläiset osat.


Suunnitelmat ja verhoilu etenee, nuo pyörökepin palat on liinattu käsinojiin, jäävät vain kuvassa alapuolelle piiloon


Kuminauhat hukassa liimaukseen kasattu teipillä :)



Viellä patjat ja jalat, käsinojista puuttuu somiste napit joiden alle piiloutuu liimaukset tuossa käsinojan pyöreessä osassa



Sivukuvan tapaista, suhteellisen tyytyväinen olen pakko myöntää




torstai 7. marraskuuta 2013

Saniteetti kalusteet

Nukkekodintieltä etsin tietoa, että milloinkahan nämä kalusteet on tehty. Löytyihän se tieto, paljon muitakin kalusteita mitä nyt tuunaan on samaan aikaan esitelty.
Nämä ovat tehty ilmakuivuvasta savesta, osin muottien avulla. Amme kavennettu juusto rasia, käsienpesuallas puolikas saippua rasiaa, pöntön istuin osa shampoo pullon tms. kaulaosaa. Muoteista irrottamista helpottaa kun muotin on kaksi osaisia, maalarinteipillä yhdistettyjä.
Saniteetti kalusteet oli edelleen savipinnalla, eilen maalasin ne silkin himmeällä PLUS Color Acryli maalilla ja tein balsasta, pöntön kannen ja renkaan.



Voin muuten kertoa että leipäveitsellä balsan käsittely ei ole helpommasta päästä. Muistin kyllä kun valmiiksi sain että olisi tarvikelaatikossa ollut kirurgin veitsikin.
Edelleen nämä kaipaavat hanoja, pöntön säiliö veto narua yms. Ja ruusuja tahdon koristeeksi. Jospas ensi viikolla saapuisivat ruusut,  tilasin siirtokuvia FinnAimo nettikaupasta.



tiistai 5. marraskuuta 2013

Toinen makuuhuone

Viime viikolla aloin kokeilemaan tuolin tekemistä. Jäi vaiheeseen kun täällä viikkokunta kodissani ei ollutkaan mitään pehmusteeksi käyvää.
Eilen sen sitten sain valmiiksi astikka



Viikonloppuna etsin sängyn päätyssä ja peitossa olevaa pikkukukkaista kangasta ja löysin kalusteita joita en muistannut olevankaan, muita kun sängyn. Kaappi on lienee ollut kantolassa Sofian huoneessa mutta en muista koska olen valkoiseksi sen maalannut, yöpöytä näyttää olevan Erkki vaarin peruja välitalosta.



Pienen sängyn tuunaamisen ja uusien vuode vaatteiden valmistumisen jälkeen näyttää paljon kivemmalta. Kaapin ovetkin sai verhot.
Matto, oli jäännyt kesken ja vielläkin reunukset pitää pistellä loppuun, eikä ihan näihin väreihin sovi mutta jotain piti lattiaan olla :)

Martta istahti hetkeksi katsomaan tänään saamiensa koiran pentujen leikkiä. Myös kissa kotiutui tänään, hieman se kai pelkää pentuja kun Martan helmoista katsoo niiden touhuja



lauantai 2. marraskuuta 2013

Väliaikainen koti Matildalle

Sain 2010 paikkeilla tutultani tälläisen vaaleanpunaisen katottoman nukkisen -> yritän puhua mieheni "käymään tallilla" mutkan, katottomuuden korjaatumiseksi.
Kuvaa alkuperäisissä tapeteissa en tietenkään muistannut ottaa, kuvassa jo tapettien irroitus hyvällä mallilla. Yllättävän kova homma niiden poistossa oli. Loput piti hiomalla poistaa.


Tämä talo on suhteiltaan jotain ihan utopista. Ovet noin Babrie kokoa ja ikkunat samoin,  mutta liian matalalla Barbielle. Ja huone korkeus ei riitä Barbielle millään.
1:12 taloksi huone koko ok, mutta ovet valtavan korkeat ja ikkunat isot. Joskos tässä kuitenkin väliaikaisesti saattaa asua kun kuntoon saan



Tänään sain siivottua ja tapetit poistettua. Uudet tapetitkin on katsottuna ja ikkuna listoja yms. Mukaan lähtemään valkattu. Lattian päällysteet mietinnän alla, parveke saanee mosaiikki laatoituksen.



Mahdan antaa tämän talon eskari-ikäiselle tyttären tyttärelle  taloksi kunhan Martan talo valmistuu